Activiteiten september en oktober 2021

Vanaf september vinden er weer de nodige vaste activiteiten plaats. Hieronder leest u welke extra activiteiten er in het najaar van 2021 plaatsvinden.

Koor Geinse Wijsjes – vanaf 2 september

Mensen met dementie, mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers zingen samen in het koor Geinse Wijsjes. Muziek raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft. We zingen bekende liederen die goed in het gehoor liggen. We zingen één- en tweestemmig, vooral Nederlandse en Engelse liederen. Behalve soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladmuziek is het een volstrekt gelijkwaardige activiteit van alle koorleden. Samen zingen kan bijdragen aan het verminderen van stress, pijn en angst en zorgt voor een goede stemming en ontspanning. Voor deelname aan het koor betaal je een contributie van € 20,- per maand. Met een N-pas € 5,-. Een begeleider kan gratis meezingen.

Helpen als vrijwilliger? Wil je gratis meezingen en als vrijwilliger een handje helpen, dan word je met open armen ontvangen. Het koor repeteert vanaf 2 september elke donderdag van 14:30-15:30 uur in het Dorpshuis, onder pianobegeleiding van een koordirigent. Belangstelling? Je kunt je opgeven bij het Ontmoetingscentrum Nieuwegein 06-20701118 of bij het Dorpshuis.

Gluren bij de buren – 5 september

Fort Vreeswijk is gastheer voor Gluren bij de Buren. Het evenement vindt op zondag 5 september eenmalig buiten plaats. Honderden tuinen verspreid door heel Nederland worden omgetoverd tot openluchtpodium voor een dag. Veilig in de frisse lucht Gluren bij de Buren kan tussen 12:00 en 17:00 uur. Podiumkunstenaars van alle disciplines staan te trappelen om weer te spelen en de oren en ogen van onze bezoekers snakken naar live optredens. Bij Gluren bij de Buren krijgen zowel groene blaadjes als ervaren rotten een toneel toebedeeld. Het publiek flaneert van verkwikkende tunes naar hartverwarmende theaterspektakels. Je bent van harte welkom om te genieten van dit leuke evenement. Welke optredens je kunt meemaken op het Fort, lees je in het speciale programmablad of op de website van https://glurenbijdeburen.nl/

Creatief schilderen – vanaf 6 september

Vanaf maandag 6 september starten de lessen creatief schilderen met een nieuwe docent. Greet van Dijk begeleid je in je eigen creativiteit. Ze geeft tips voor gebruik van materialen, leert je op een andere manier kijken naar een voorwerp en helpt je over eventuele drempels heen. Het doel: plezier hebben in wat je doet in een fijne sfeer met leuke mensen. Meedoen kan elke maandagochtend van 10.00-12.00 uur en maandagmiddag van 14.00-16.00 uur. Interesse? Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Meld je aan voor een kennismakingsles via info@fortvreeswijk.nl of loop binnen en meld je bij de beheerder. De lessen kosten € 19,50 per maand inclusief koffie/thee. Een N-pas geeft € 4,50 korting.

Wereldkeuken – vanaf 10 september

We gaan weer van start met de Wereldkeuken – een cursus internationaal koken voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Op de vrijdagen 10, 17 en 24 september en 1 oktober (17.00-19.00 uur) krijgen de tieners les in het bereiden van gerechten uit Finland, Suriname, Syrië en Koerdistan. De koks die helpen wonen allemaal zelf in de wijk. Op 8 oktober sluiten we de cursus af: dan mogen de ‘wereldkoks’ gasten uitnodigen (kosten voor de gasten; €5,-. Een N-pas geeft korting). Deelname aan de cursus kost € 25,-. N-pashouders betalen € 10,-. Om de avonden goed te laten verlopen zijn er alle keren twee ouders aanwezig om te helpen. Meedoen? Aanmelden kan door uiterlijk 7 september een mail te sturen aan info@fortvreeswijk.nl (graag Wereldkeuken vermelden in de onderwerpregel).

Kinderactiviteiten – vanaf 15 september

Op de woensdagen 15 september en 13 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar tussen 14.30 en 16.00 uur weer deelnemen aan verschillende kinderactiviteiten: denk aan spelletjes, speurtochten, knutsel of dansen. Wat we precies gaan doen op beide data is op het moment dat we dit schrijven nog niet bekend. Actuele informatie vind je op onze Facebookpagina.Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met ons op via vrijwilligerfortvreeswijk@gmail.com.

Nationale Sport- en Beweegweek – 17 t/m 26 september

Sinds corona lukt het niet altijd om voldoende te bewegen. Het kan zijn dat u dat merkt aan uw conditie of uw gewicht. Met de huidige coronamaatregelen is het gelukkig mogelijk om weer in beweging te komen. Vreeswijk Vitaal speelt hierop in. Het beweegaanbod uit de wijk wordt gebundeld en uitgebreid. Zodat er voor alle leeftijden beweegactiviteiten zijn. Bewegen is niet alleen gezond maar maakt het ook mogelijk om meer contact te hebben met buurtgenoten. Tijdens de Nationale Sport- en Beweegweek geven we een voorproefje van wat Vreeswijk zoal te bieden heeft. Deelname is gratis. Het programma wordt binnenkort gepubliceerd.

Burendag – 26 september

Zondag 26 september is het Burendag: een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je buren en de buurt viert. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Zin om mee te doen? Nodig dan je buren uit om samen op stap te gaan. Jullie kunnen meedoen aan twee activiteiten: een gezamenlijke fietstocht en/of een dansactiviteit. Deelname kost €2,- per activiteit. Neem je je buren mee dan nemen zij gratis deel. Voor €2,50 kun je daarnaast nog genieten van een kopje soep.

Fietstocht

De fietstocht van 40 km start en eindigt op Fort Vreeswijk. Om 16.00 uur start daar het dansen. Actuele informatie over de fietstocht vind je op Facebook (Fort Vreeswijk) en op www.invreeswijk.nl.

Dansen (Soep&Cultuur)

We trappen op Burendag een nieuw seizoen Soep&Cultuur feestelijk af: we gaan dansen! Het belooft een feest voor jong en oud te worden, met swingende muziek. Om 16.00 uur treedt Salsaband Salero uit Amsterdam op. Onder leiding van Minco Coenraad spelen ze oude salsakrakers als Anacaona, Idilio en Sonambulo, maar ook nieuwe songs van de Spaanse band Tromboranga. Wie wil kan zelf meedoen en zo de basis-danspassen leren. Met deze dansactiviteit sluiten we de Nationale Sportweek af.

Soep&Cultuur vindt elke laatste zondag van de maand plaats, van 16.00-17.00 uur. Iedere maand is er een leuke voorstelling. We sluiten de middag altijd af met een kop huisgemaakte soep.

Ridder-, prinsen- en prinsessenfeest – 24 oktober

Prinses Mathilda en ridder Roeland vieren 24 oktober hun verjaardag op het Fort. Ben jij een prins, prinses of ridder? Kom dan zondag 24 oktober naar het Dorpshuis. Het feest is voor kinderen van 4 tot 8 jaar, en duurt van 14.00-16.00 uur. De kosten zijn € 2,-. Voordat prinses Mathilda en ridder Roeland komen gaan we eerst knutselen. En oefenen: hoe loopt een prins(es) eigenlijk, hoe moet je zwaaien en glimlachen? Als ridder maak je je eigen schild met je familienaam erin. En kun je al ringsteken? Ook maken we een cadeautje voor Mathilda en Roeland. Om 15.00 uur komen ridder Roeland en prinses Mathilda. We zingen lang zullen ze leven, drinken limonade en eten taart. Roeland en Mathilda vertellen over hun avonturen en hoe ze elkaar hebben leren kennen. Daarna leren ze ons een ridder- en prinsessenlied. Om 15.30 gaan we film kijken. We eindigen de middag met een groot bal voor alle prinsen, prinsessen en ridders. Als je het leuk vindt dan mag je verkleed komen. Aanmelden kan t/m 19 oktober via info@fortvreeswijk.nl. Je kunt ook bij de beheerder in het Dorpshuis aanmelden.

De Ukelelies – zondag 31 oktober

Wegens groot succes en op veler verzoek komen ze weer naar het Dorpshuis: de vrolijke Ukelelies uit Utrecht. Vijftien vrouwen op de ukelele; meezingen, lachen en veel vrolijkheid gegarandeerd. Entree: €2,-. Voor €2,50 kunt u genieten van een kop soep erbij.

Workshop: ukelele leren spelen in 1 uur!
In één uur de basis leren van het ukelele spelen? Dat kan. In dit ene uur, vooraf aan het optreden, leert Harriet Zuidervaart je de eerste beginselen van de ukelele en een aantal basisakkoorden. Met deze basisakkoorden kan je jezelf al met tal van liedjes goed begeleiden. Heb je zelf een ukelele, neem die dan mee. Heb je er geen dan hebben wij er één beschikbaar voor je. Tijd workshop: 14.45 – 15.45 uur. Kosten: € 2,-. Aanmelden kan tot 26 oktober via: info@fortvreeswijk.nl (graag Workshop ukelele vermelden in de onderwerpregel).

Reageren is niet mogelijk.

Meer berichten