Activiteiten zomervakantie 2021

In de vakantieperiode organiseren we vier extra activiteiten:

Daarnaast kunt u in de zomer ook meedoen aan de volgende vaste activiteiten:

  • Beter bewegen (iedere dinsdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur).
  • Creatieve ochtend (iedere donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur). Neem uw eigen werkstuk mee en ga er mee aan de slag onder genot van een kopje koffie/thee en een gezellig praatje met de andere deelnemers.
  • Warme lunch (iedere vrijdag). U kunt aanschuiven voor een warme 2-gangenlunch. Graag een dag van tevoren bij het Dorpshuis aanmelden. De kosten zijn € 4,50; met N-pas € 3,50
  • Wandelen (iedere vrijdag). De wandelgroep start om 10 uur. U kunt zo aansluiten.

Rollator APK – 28 juli

 

Is uw rollator nog veilig? Werken de remmen goed? Staat hij goed afgesteld en draaien de wieltjes nog lekker? Tijdens de rolllator APK heeft u de kans om alles even te laten controleren. De mensen van het Repair Café lopen alles goed na, kleine dingetjes verhelpen zij direct.
Fysiotherapeut Wouter Wammes kijkt naar uw houding en geeft aanwijzingen om te voorkomen dat u klachten krijgt door een verkeerde houding. Vrijwilligers van het Dorpshuis oefenen met u ‘stoepje-op-stoepje-af’. Om het gezellig te maken schenken we een lekker kopje koffie of thee.

Wanneer: woensdag 28 juli (13.30-15.00 uur).
Kosten: deelname is gratis.

Tekenles in de natuur – 9 augustus

 

Greet van Dijk neemt u mee naar een inspirerende plek buiten en helpt u op weg met het tekenen van het landschap. Er wordt gewerkt met potlood en een schetsboek.
Een activiteit voor beginners en voor gevorderden. Ieder doet wat hij/zij kan en waar hij/zij plezier aan beleeft.

Wanneer: maandag 9 augustus (13.30 uur).
Kosten: deelname kost €3,- inclusief koffie/thee en materiaal. Aanmelden vóór 5 augustus via: info@fortvreeswijk.nl of bij het Dorpshuis.

Koffieconcert harp – 15 augustus

 

Een ode aan de Hollandse Waterlinie, op de harp. Harpiste Beate Loonstra toert met haar programma De Linie langs Waterlinieforten. In zes optredens van een half uur speelt ze in haar programma De Linie nieuwe muziekstukken rond het thema storm en stilte. De harp is sereen en kabbelend, maar ook groots, stormachtig en overweldigend. Net als de forten en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Beate Loonstra is een veelzijdig musicus, wordt geroemd om haar enorme vertelkracht en speelde op NPO Radio4, met het Metropole Orkest, Cappella Amsterdam, op festival Tomorrowland en November Music.

Wanneer: zondag 15 augustus (13.30 uur).
Kosten: deelname kost €2,-

Sport- en spelmiddag – 19 augustus

 

Deze sport-en spelmiddag is er voor álle leeftijden, dus voor jong en oud. Onder leiding van handbalster Esther Berg en met behulp van heel veel zachte ballen, kun je je uitleven in een gezellige, sportieve middag. Er is een grote keuze uit spelletjes en wedstrijdjes. Alles op je eigen niveau. Ook als je niets met sport of ballen hebt, kun je meedoen.
Wanneer: donderdag 19 augustus (13.30 uur).
Kosten: deelname is gratis.
Reageren is niet mogelijk.