Actuele coronamaatregelen

De landelijke coronamaatregelen zijn sinds 6 november weer veranderd. N.a.v. de persconferentie van 26 november zijn ze verder aangescherpt.

Ons uitgangspunt is dat we zo veel mogelijk activiteiten door willen laten gaan. Waarbij we uiteraard aandacht hebben voor de veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers. Daarom hebben we een protocol opgesteld.

Geen avondactiviteiten meer

Door de aanscherping van de coronamaatregelen op 26 november zijn er geen avondactiviteiten meer mogelijk. Het Dorpshuis moet om 17.00 uur gesloten zijn.

Onze maatregelen

Iedereen die het Dorpshuis bezoekt wordt geacht zich aan de volgende regels te houden:

 1. Blijf thuis als je klachten hebt. Bezoekers met (waarneembare) klachten wordt verzocht niet binnen te komen en te wachten met hun bezoek tot hun klachten voorbij zijn.
 2. Bij binnenkomst vul je een presentielijst in met telefoonnummer of e-mailadres. De presentielijst wordt 14 dagen bewaard.
 3. Houd 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen.
 4. Draag een mondkapje tijdens het verplaatsen in de ruimte of door het gebouw; eenmaal op vaste zitplaats kan het mondkapje af.
 5. Betaal zo veel mogelijk met pin.

Daarnaast nemen we de volgende maatregelen:

 1. We werken met een maximale bezetting per ruimte. Er mogen in de ruimtes geen stoelen worden bijgeplaatst, en er wordt een vaste opstelling gehanteerd – het verplaatsen van stoelen is niet toegestaan.
 2. Er hangen hygiëne-instructies in het gebouw, en er zijn extra zeepdispensers, tissues en afvalbakken beschikbaar.
 3. Er zijn plexiglas-schermen geplaatst op de bars in Citadel en Arsenaal.
 4. Om onnodige contacten te voorkomen worden op verschillende plekken looproutes aangebracht en worden losse stoelen verwijderd .

Coronapas

Er vindt geen controle op de coronapas plaats. De enige uitzonderingen op deze regel betreffen de Soep & Cultuur optredens, en het eet- en lunchcafé. Hierbij hanteren we deze controle wel. Let op: voor deze activiteiten is vooraf aanmelden nodig, zie ook hieronder.

Aanmelden voor activiteiten verplicht

Voor alle activiteiten die wij organiseren is vooraf aanmelden vanaf nu nodig. We hebben een beperkte bezettig per ruimte, en willen 1,5 meter afstand kunnen houden. Daarvoor is het nodig om te weten hoeveel mensen er gaan komen. Aanmelden voor een activiteit kan op twee manieren: stuur een e-mail naar info@fortvreeswijk.nl of bel de beheerder in het Dorpshuis (06-21664918).

Activiteiten die op de korte termijn plaatsvinden en waarvoor aanmelden nodig is:

 • de eet- en lunchcafés
 • kinderactiviteiten
 • bingo

Handhaving

Indien nodig worden bezoekers en leveranciers door de beheerder aangesproken op naleving van de regels. Wij rekenen op je begrip, en vragen je om respectvol te reageren wanneer iemand je aanspreekt op ons protocol.

Reageren is niet mogelijk.

Meer berichten