Concert: Beate Loonstra op harp

Zondag 15 augustus (11.00 uur) verzorgt Harpist Beate Loonstra een koffieconcert in het Dorpshuis. Beate toert met haar programma De Linie langs de Waterlinieforten. In een optreden van 30 minuten speelt ze nieuwe muziekstukken rondom het thema Storm en stilte. De harp is sereen en kabbelend, maar ook groots, stormachtig en overweldigend. Net als de forten en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De Waterlinie

Waarom de Waterlinie? Waarom de Waterlinie? 1870, het jaar van de Waterlinie, bleek een kruispunt naar de moderne wereld. 150 jaar later vormen de verdedigingswerken van de Waterlinie een natuurlijke scheiding tussen de randstad en het binnenland, de linie tussen storm en stilte. Hier weerkaatst de echo van de historie, een militair verleden. De Nieuwe Hollandse Waterlinie werd in 1870 in gebruik genomen. In datzelfde jaar werd de harp genoemd in de eerste Winkler Prins Encyclopedie, omschreven als “Eén der bij de oude volkeren meest geliefkoosde snaarinstrumenten”.

Ieder mens en iedere regio heeft zijn eigen verhaal en geluid. Hoe zit dat met de Waterlinie? Bezoek Beates programma De Linie op zondag 15 augustus om daarachter te komen.
De Linie is tot stand gekomen met dank aan het Fonds Podiumkunsten.

Over Beate Loonstra

Harpiste Beate Loonstra behaalde haar master summa cum laude aan het Utrechts Conservatorium en studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Ze is een veelzijdig musicus, wordt geroemd om haar enorme vertelkracht en speelde op NPO Radio4, met het Metropole Orkest, Cappella Amsterdam, op festival Tomorrowland en November Music.

Naast haar ode aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie is Beate deze zomer onder meer te beluisteren bij Music in the Making: Een harp onder de riem in Amsterdam (1 t/m 31 juli) en als speler en componist bij de muziek- en poëziewandeling Carnaval der Bedreigde Dieren in Assen, Doorn en Vught (21 augustus-5 september). Beate is tevens docent en artistiek leider bij DUMS, De Utrechtse Muziekschool.
Zie ook www.beateloonstra.nl.

Praktisch

Wanneer? Zondag 15 augustus (11.00 uur)

Waar: Dorpshuis Fort Vreeswijk (Fort Vreeswijk 1, 3433 ZZ Nieuwegein)

Kosten: € 2,-

 

Reageren is niet mogelijk.

Meer berichten