Geslaagde waterliniefietstocht op 19 juni

Ruim 250 deelnemers zijn 19 juni vanaf fort Lunet I bij Utrecht vertrokken voor een tocht van naar keuze 40 of 60 kilometer langs prachtige objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Beide routes gingen langs Fort Vreeswijk. Medewerkers van het Dorpshuis hadden een leuk programma uitgewerkt. Het Fort was niet zomaar een stempelpost – de koffie met koek stond klaar en de fietsers konden even bijkomen, genietend van fijne nummers gespeeld door Jan Monster en zijn “Another Story”. Fotograaf Reggie Kuster maakte fraaie foto’s van de deelnemers met hun fiets. Alle deelnemers konden gratis een foto downloaden. We kijken terug op een geslaagde ochtend. Veel deelnemers zullen Vreeswijk vaker bezoeken. Dan kunnen ze ook genieten van de nieuwe fraaie wandeling “rondje Schippersdorp”.

De succesvolle fietstocht smaakt naar meer. Daarom is de Werkgroep Historisch Fort samen met het Dorpshuis verschillende andere activiteiten aan het organiseren:

  • een wandeltocht in het weekend van 3 t/m 5 september met spannende verhalen van gidsen over de waterlinie;
  • in samenwerking met de Museumwerf en de gidsengroep Vreeswijk rondleidingen op het fort en in het dorp, en een vaartocht door Vaartse Rijn, Merwedekanaal en de Doorslag. Onderweg hoor je van alles over het ontstaan van Vreeswijk, over de waterwegen en sluizen en de militaire geschiedenis er omheen.
  • Een fietstocht op 26 september (Burendag) langs een aantal forten van de waterlinie (zoals de Batterijen, Vechten, Rijnauwen) en langs industrieel erfgoed aan de Vaartse Rijn.
Fort Vreeswijk vanuit de lucht.
Reageren is niet mogelijk.

Meer berichten