Kom binnen, kom kijken en doe mee !

WEEKPROGRAMMA

Dit is het weekoverzicht met de vaste activiteiten. Naast deze vaste wekelijkse activiteiten organiseren wij nog allerlei verschillende, losse activiteiten. Meer hierover leest u in de Beugelaer, de Molenkruier, op Facebook of op deze site.
U bent van harte welkom om te komen kijken en mee te doen.

 

Binnenkort in het Dorpshuis Fort Vreeswijk

 

 

 

NIEUW begonnen op vrijdag 8 maart

Jongeren tussen de 10 en 14 die ook nieuwsgierig zijn naar allerlei verschillende beroepen kunnen nog meedoen met DroomStart.
Vrijdag 5 april van 18.00 tot 20.00 uur: Wat doet een longverpleegkundige en wat doet een huidtherapeut in een ziekenhuis en hoe word je dat ?
Vrijdag 10 mei: 16.00 tot 18.00 uur: op locatiebezoek bij KWR: hét kennisinstituut op het gebied van de kwaliteit van water. Bij KWR werken heel veel mensen met heel veel verschillende beroepen en opleidingen.
Vrijdag 24 mei: 18.00 tot 20.00 uur: Het beroep van een reclamemaker. Wat doe je als reclame-maker? Hoe word je dat ? Wat moet je er voor kunnen en wie zijn je opdrachtgevers?

Graag even laten weten dat je komt via: dorpshuisvreeswijk@gmail.com of doorgeven aan de beheerder van het Dorpshuis.

DroomStart: Nieuwegeinse jongeren aan de slag met een beroep voor later

Vanaf 8 maart organiseert Dorpshuis Fort Vreeswijk DroomStart: 5 bijeenkomsten waarin nieuwsgierige tieners (van 10 tot 14 jaar) in contact komen met volwassenen die uiteenlopende beroepen hebben. De jongeren gaan veel op locatie-bezoek bij verschillende bedrijven en laten zich inspireren en motiveren door de gastdocenten om later een beroep te gaan kiezen dat bij hen past. Het worden interactieve avonden, de tieners zijn aan zet en zullen door een ‘vraag maar raak’ werkvorm in dialoog gaan met de gastdocenten.

De eerste bijeenkomst staat het beroep van burgemeester en een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) centraal. Een BOA is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt in dat een boa bepaalde strafbare feiten mag opsporen. Burgemeester Frans Backhuijs doet de aftrap voor deze nieuwe activiteit. De deelnemers kunnen hem alles vragen over hoe het is om burgemeester te zijn en hoe hij dat is geworden. De overige avonden zijn o.a. een automonteur, reclamemaker, verpleger, een directeur en een technisch medewerker bij een waterbedrijf gastdocenten.

Voor wie is DroomStart
Alle jongeren van 10 tot 14 jaar uit Nieuwegein die nog geen idee  hebben wat ze ‘later’ willen worden en die wel eens willen weten wat er allemaal voor beroepen zijn.

Waarom DroomStart

Er zijn zoveel, goede, leuke, interessante, belangrijke beroepen. Soms weet je niet eens dat ze bestaan. Het hoofddoel van het project is jongeren in Nieuwegein op weg te helpen met het dromen over werk dat goed bij hen past en waar ze moeite voor willen gaan doen. Als voorbereiding op het, later, maken van een zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuze voor hun opleiding en beroep.

DroomStart wil jongeren een steuntje in de rug geven door het schetsen van toekomstperspectieven, het versterken van zelfvertrouwen.

Aanmelden van jongeren

Ben jij bijvoorbeeld een leerkracht, ouder, buurtgenoot, familielid of sportcoach en ken jij jongeren voor wie DroomStart  interessant is, attendeer hen dan op deze activiteit.

DroomStart is een initiatief van vrijwilligers van Fort Vreeswijk/Dorpshuis.

Wanneer

Datum                 : 8/3, 22/3, 5/4, 10/5 en 24/5 (vrijdagavonden)

Tijd                       : aanvang 18.00, einde: 20.00

Locatie                : Dorpshuis Vreeswijk, Fort Vreeswijk 1, 3433ZZ Nieuwegein

Kosten                 : 2,50 euro per keer (of 1 euro voor N-pas houders).

Aanmelden

Per mail aanmelden bij dorpshuisvreeswijk@gmail.com

Heel veel extra, bijzondere, leuke activiteiten

Naast het vaste weekprogramma is er iedere week wel een extra activiteit.

Bijvoorbeeld:

 

 

 

 

 

 

 

MEEDOEN ?!
U kunt bij álles meedoen in het Dorpshuis.
Als bezoeker, als deelnemer of als vrijwilliger.
Iedereen is van harte welkom.
Hoe meer mensen een bijdrage leveren, hoe leuker het wordt.
Lees hier onze actuele vacatures.
Zie ook: https://vrijwilligershuis-nieuwegein.nl/vacature/barmedewerker-2/

 

 

leuk (geweest)

 

Reageren is niet mogelijk.