Mama-café: henna-tatoeage

  • Vrijdag 5 mei | tussen 10.00 en 11.30 uur
  • Wil je een henna-tattoo, dan is aanmelden nodig - uiterlijk 2 mei. Kom je alleen voor een praatje of drankje, dan kun je gewoon langskomen.

Mama-café: henna-tatoeage

Vrijdag 5 mei kunnen prille moeders tijdens het mama-café een henna-tattoo laten maken. Het mama-café geeft je zo de gelegenheid om even iets leuks voor jezelf te hebben. Je kindje is uiteraard ook welkom die dag. De handversieringen worden gemaakt door de ervaren Yousra Laghmari. Als je de henna goed verzorgt blijft de versiering tussen de 10 dagen en 3 weken zichtbaar.

Aanmelden
Je bent welkom tussen 10.00 en 11.30 uur. Een tatoeage kost € 2,50 tot € 5,-, afhankelijk van de grootte. Aanmelden kan t/m 2 mei door een berichtje te sturen naar info@fortvreeswijk.nl (o.v.v.  je naam en telefoonnummer + henna tatoeage) of door het aanmeldformulier in te vullen.

Henna-tattoos
Al van oudsher zijn er hennatradities bekend bij verschillende volken in verschillende landen (denk aan Noord-Afrika, Midden-Oosten en India). Elk volk heeft zo zijn eigen motieven, gewoonten en gebruiken, maar over het algemeen kun je wel stellen dat henna-kunst een echte vrouwenaangelegenheid is. Verschillende landen hebben verschillende stijlen en verschillende manieren van henna aanbrengen. Yousra gebruikt de Marokkaanse techniek en daarbij wordt de henna met een spuitje aangebracht en de versieringen kenmerken zich door hun geometrisch karakter.

Dag van tevoren huid scrubben
Goed verzorgde henna blijft 10 dagen tot zelfs 3 weken zichtbaar. Hoe beter je je huid verzorgt, hoe langer je plezier hebt van je versiering. Het is daarom goed om één dag voor het aanbrengen van de henna de huid te scrubben, zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn en de henna optimaal kan intrekken. Als de versiering eenmaal op de huid zit, is het belangrijk om de huid goed in te smeren met een verzorgende olie.

Het mamacafé
Elke vrijdagochtend (10.00-11.45 uur) kunnen jonge ouders met hun baby terecht in het mama-café in het Dorpshuis. Om andere ouders te leren kennen, te delen wat je bezighoudt of gewoon een praatje te maken. Eén keer per maand wordt er een speciale gast uitgenodigd. 2 juni is de laatste activiteit voor de zomer: dan is er een workshop baby-ehbo. In de zomermaanden juli en augustus is het mamacafé alleen op 7 juli en 4 augustus geopend.