Soep & Cultuur – Expositie, street art en muziek

  • Zondag 25 september | 15.00-17.00 uur
  • Speciale editie i.v.m. Burendag
  • De entree is gratis
  • Aanmelden is niet nodig

Soep & Cultuur - Expositie, street art en muziek

Op 25 september openen we het nieuwe seizoen Soep & Cultuur. En we hebben een unieke opening: een mix van muziek en beeldende kunst. Tijdens de middag kun je kennismaken met ‘street art’ en verschillende exposities bekijken.

Street art
Om 15.00 uur kunnen jongeren tot 12 jaar met kunstenaar Armand Hamar met spuitbussen aan de gang om een heel groot paneel te verfraaien met grafiti. Armand Hamar gebruikt zijn creativiteit voor het persoonlijk maken van schoenen, kleding, canvas en andere objecten met graffitti. Zie ook @pubranoia_kustomz op Instagram.

Expositie
Om 16.00 uur opent wethouder John van Engelen de expositie. Er is werk te zien van vijf kunstenaars.

Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska is fijnkunstfotografe. In haar fantasierijke en sprookjesachtige werken verbeeldt ze de soms onzichtbare maar toch aanwezige emoties. Emoties die niet altijd te verwoorden zijn, maar die het leven sterk beïnvloeden. Karolina is gefascineerd door de rol dat het onbewuste en de symbolen daarvan op ons dagelijks leven hebben.

Alina Pluim is in Oekraïne geboren en woont al 14 jaar in Nederland. Van jongs af aan tekende zij veel. Eenmaal in Nederland heeft zij haar passie voor schilderen en tekenen weer opgepakt. Portretschilderen en werken met pastelpotloden en pastelkrijt is haar grote passie. Op die manier kan zij laten zien hoe mooi elk mens is. Onlangs heeft Alina een grote bijdrage geleverd aan ’50 jaar Nieuwegein in portretten’.

Ook is er werk te zien van Greet van Dijk, Marijke van Rossum en Lenie Boswijk.

Muzikale begeleiding
De muzikale begeleiding wordt verzorgd door jazzpianist Niek van den Sigtenhorst.

Het belooft een leuk programma voor jong en oud te worden.

Gratis entree
Normaliter vragen we een kleine bijdrage voor Soep & Cultuur. Deze keer is de entree gratis, omdat we het organiseren in het kader van Burendag, een landelijk initiatief waarbij er actiteiten worden georganiseerd voor en door de buurt. Ook starten we deze keer een uur eerder dan gebruikelijk.

Wie bekend is met Soep & Cultuur weet dat we altijd een kop huisgemaakte soep serveren. Doordat de opzet deze keer anders is i.v.m. Burendag, is er geen soep.

Over Soep & Cultuur
Elke laatste zondag van de maand (16.00-17.00 uur) organiseren we een voorstelling: dat kan dans op muziek zijn, theater, of een andere culturele activiteit. Kenmerkend voor de activiteit is dat we de voorstelling eindigen met een kop soep. Vanaf oktober is dat laatste weer het geval.