Informatiepunt Digitale Overheid

Ondersteuning bij online contact met overheid

In samenwerking met de bibliotheek De Tweede Verdieping is er in het Dorpshuis een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Dit punt is er voor iedereen die via internet zaken wil regelen bij de overheid, maar niet goed weet hoe dat moet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, je rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Misschien vind je dit lastig, of kom je er niet uit op alle verschillende websites. Wij zijn er om je daarbij te helpen.

Je kunt elke woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in het Dorpshuis langskomen met je vragen. Komt deze dag of tijd je niet uit? Dan kun je ook in De Tweede Verdieping terecht.

Ook ondersteuning bij gebruik laptop, tablet en telefoon
Heb je een vraag over het gebruik van je laptop, tablet of telefoon? Ook dan kun je langskomen op woensdagochtend. Weet je niet precies welke mogelijkheden je apparaat biedt, ben je bang dat er iets fout gaat als je iets doet, of dat er gegevens verloren gaan? Onze vrijwilliger Henk Bleeker biedt ondersteuning bij praktische zaken zoals: hoe werkt je apparaat, welke programma’s/apps zijn handig om te gebruiken, hoe kan je beeldbellen of berichtjes versturen.