Succesvolle editie Gluren bij de Buren

Succesvolle editie Gluren bij de Buren

Zondagmiddag 5 februari was ons Dorpshuis één van de gastlocaties voor het culturele festival Gluren bij de Buren. Twee acts traden beiden driemaal op: singer-songwriter Margreet en dichteres Ingrid die voorlas uit eigen werk.

Margreet is al van kinds af aan met muziek bezig en schrijft sinds een aantal jaar haar eigen liedjes in het Nederlands en Engels. Onder het label Little Bird Productions (te vinden op Instagram) werkt ze samen met een producer die de arrangementen uitbrengt. In Fort Vreeswijk trad ze solo op, af en toe ondersteund door zangvriendin Anneke voor een tweede stem. Haar liedjes varieerden van origineel tot gevoelig, en af en toe werd het publiek uitgenodigd om gezellig mee te zingen. We hebben genoten!

De tweede act werd verzorgd door Ingrid. Ingrid schrijft zelf gedichten die ze ook in eigen beheer uitbrengt. Diverse onderwerpen kwamen ter sprake: de oude brug van Nieuwegein, het afscheid van een trouwe viervoeter vriend, een kikker met de lente in zijn hoofd, koekjes van eigen deeg, en diverse gedichten rond het thema “eten verbindt”. Ingrid wist het publiek te raken met haar stem en woorden, we waren onder de indruk!