Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Binnen het Dorpshuis zijn vele vrijwilligers werkzaam. Sommigen wekelijks, anderen incidenteel. Met al deze vrijwillige inzet zijn wij ontzettend blij. Het maakt dat het Dorpshuis een plek is waar mensen graag komen, elkaar ontmoeten en deel kunnen nemen aan een grote variëteit van activiteiten. Voor de volgende activiteiten zijn wij op zoek naar mensen die ons willen helpen:

Kinderboekenkast beheren
Het Dorpshuis is een KinderzwerfboekStation. Dit houdt in dat we een boekenkast hebben waar kinderen gratis een boek kunnen lenen/meenemen. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om de boekenkast op orde te houden. Dit betekent zorgen voor een divers aanbod goed uitziende boeken, en zorgen dat ze de boeken voorzien van een zwerfcode. De tijdsinvestering is niet heel groot, een paar uur per maand. Je bent geheel vrij je eigen tijd in te delen.

Kinderen begeleiden bij moestuinonderhoud
Tijdens NLdoet, de landelijke vrijwilligersactie op 11 maart, heeft een groep vrijwilligers zijn schouders gezet onder het project moestuin op het Fort. Kinderen die de kinderactiviteit op het Fort bezoeken gaan de moestuin onderhouden. Maar dat kunnen zij niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar mensen die hen willen helpen. Vind je het heerlijk om buiten actief te zijn en om kinderen te helpen? Dan horen we het graag. Groene vingers zijn handig maar niet noodzakelijk. Met een uur hulp in de week zijn de kinderen al heel blij.

Koks voor lunch en avondmaaltijd
Er zijn diverse momenten in de week waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten en tevens kunnen genieten van een lunch of maaltijd voor een klein bedrag. Het eten wordt verzorgd door drie teams, bestaand uit koks en ondersteunende vrijwilligers. Alle teams zijn op dit moment op zoek naar nieuwe koks. Het gaat om de lunch op dinsdag en vrijdag (beschikbaarheid gevraagd van 10.30 tot 13.30 uur) en het eetcafé op donderdag (beschikbaarheid van 14.30 uur tot 19.30 uur). Hou je van koken, vind je het leuk mee te denken over menu’s, en inkopen te doen? Dan ben jij degene waar we naar op zoek zijn. Je hoeft niet wekelijks bij te dragen, met één keer per maand zijn de teams ook heel blij.

Organisatie cultureel programma
Elke laatste zondag van de maand organiseren we een culturele activiteit. Dat kan van alles zijn, van tentoonstellingen tot muziek en theater. Dit Soep & Cultuur programma is een groot succes. Voor de organisatie ervan zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om mee te denken over het programma en aanwezig wil zijn bij de optredens.

Interesse?
Heb je interesse om aan een van deze activiteiten bij te dragen? Neem dan contact op met Carin van Meegen via vrijwilligerfortvreeswijk@gmail.com.

Iets doen voor de wijk?
Wil je iets doen voor de wijk, zoals iets organiseren of een nieuw initiatief opzetten? Ook dan kun je bij ons terecht. Laat het vooral weten als je ideeën hebt. Dat kan via info@fortvreeswijk.nl.