Vrijwilligers gezocht

Het Dorpshuis heeft hulp nodig – veel vacatures!

Het Dorpshuis is ván en vóór wijkbewoners. Het hele Dorpshuis draait op vrijwilligers. We doen alles zelf en we doen veel. Met elkaar proberen we voor iedereen een mooi programma aan te bieden. Bij sommige activiteiten en werkzaamheden hebben we hard (extra) hulp nodig. Wil je je ook inzetten voor een goed lopend Dorpshuis? Kijk dan naar onderstaande vacatures. Heb je belangstelling om te helpen, en/of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Carin van Meegen via vrijwilligerfortvreeswijk@gmail.com of loop binnen bij het Dorpshuis en meld je bij één van de beheerders.

Het beheerteam
Het Dorpshuis wordt beheerd door een team van beheerders. Het team zorgt ervoor dat je er elke dag terecht kan en alle activiteiten plaats kunnen vinden. We hebben er allemaal plezier van dat het er binnen goed uitziet, het warm is en dat er koffie is. Door de werkzaamheden over het team te verdelen blijft het voor iedereen leuk en behapbaar om te doen. Elke beheerder heeft één vaste dag of dagdeel per week dienst. We zoeken voor de woensdag, donderdag en/of een dag in het weekend een extra beheerder, zodat we de taken wat meer kunnen verdelen.

Barvrijwilliger
Bij allerlei activiteiten, feestjes en vergaderingen is er een barvrijwilliger die zorgt voor de consumpties. Je werkt in een team van vrijwilligers en je bepaalt zelf wanneer je dienst doet. Dat kan overdag zijn of ’s avonds, doordeweeks of in het weekend.

Barcoördinator
Voor het team van barvrijwilligers zijn we op zoek naar een coördinator. Als barcoördinator maak je het rooster voor de bezetting van de bar. In overleg met de vrijwilligers plan je ze in. Nieuwe barvrijwilligers sta je te woord en werk je in.

Kinderactiviteit op woensdagmiddag: oproep namens de kinderen
Hallo allemaal. Wij, kinderen in Vreeswijk en omgeving, genieten iedere keer weer van de leuke activiteiten op het Fort. Heerlijk samen spelen, knutselen en we doen nog veel meer leuke dingen zoals speurtochten. Nu horen wij dat twee van onze “juffen” er na de vakantie mee gaan stoppen. Dat vinden wij erg jammer! Wij willen dan ook de juffen die blijven helpen met het vinden van nieuwe juffen of meesters die één keer in de maand op de woensdagmiddag willen helpen. Dan kunnen wij blijven spelen en knutselen op het Fort, want dat willen we niet missen. Volgens de juffen zijn we heel netjes, we helpen met opruimen en laten buiten geen rommel slingeren. Juf Carin is heel benieuwd wie er vanaf september wil komen helpen. Heb je zin en tijd, dan kun je een mailtje sturen aan vrijwilligerfortvreeswijk@gmail.com.

Kinderen begeleiden bij ridder-, prinsen- en prinsessenfeest
Op zondagmiddag 24 oktober verwachten we zo’n 60 kinderen uit de buurt voor dit feest. Vind jij het leuk om een groepje kinderen te begeleiden? Of wil jij de knutseltafel voor je rekening nemen? Dan hebben we jou er heel graag bij!

Lunchcafé op vrijdag
Iedere vrijdag om 12.00 uur schuiven wijkbewoners aan voor een gezonde warme lunch. De vrijwilligers koken om de beurt op vrijdag en verzinnen iedere keer weer een verrassend tweegangenmenu. De waardering van de gasten is erg groot. Mensen vinden het fijn dat ze die dag niet zelf hoeven te koken, lekker kunnen aanschuiven en een praatje kunnen maken. Als vrijwilliger ben je één keer in de drie weken aan de beurt om samen met iemand anders te koken.

Programmeren cultuur op zondag
Iedere laatste zondag van de maand organiseren we Soep&Cultuur. We beginnen om 16.00 uur met een uur cultuur. Dat kan van alles zijn; ingetogen luisterliedjes, klassieke muziek, meezingen met een groot koor of met smartlappen, theater, gedichten of swingen met een steengoede band. We eindigen de middag met het genieten van heerlijke huisgemaakte soep. De middagen worden goed bezocht en in de programmering wordt steeds gekeken naar voldoende variatie zodat er in een jaar voor elk wat wils voorbijkomt. Het team van Soep&Cultuur is op zoek naar een collega die mee wil denken met de programmering.

Organiseren beweegactiviteiten
De nieuwe activiteitengroep Vitaal Vreeswijk gaat van start in de Nationale Sportweek in september.
Die week geven zij het startsein voor een programma om inwoners van Vreeswijk te stimuleren om meer te bewegen. Ze zoeken een vrijwilliger die mee wil helpen organiseren en een vrijwilliger die een beweegprogramma kan uitvoeren.

Bingo
Eén vrijdagavond per maand stroomt het Dorpshuis vol met enthousiaste bingospelers. De organisatie van de bingo zoekt versterking van twee personen. Vind je het leuk om de bingo te draaien en de prijzen in te kopen? Dan ben jij de geschikte persoon.

Reageren is niet mogelijk.

Meer berichten