Vitaal Vreeswijk

Een gezonde leefstijl kan helpen bij het voorkomen van heel ernstige ziektes, zoals suikerziekte en hoge bloeddruk. Ook bij infectie met het coronavirus, bleek een gezonde leefstijl heel belangrijk. Het helpt veelal te voorkomen dat je in het ziekenhuis belandt. Met een gezonde leefstijl voelen de meeste mensen zich ook fijner en fitter. De werkgroep Vitaal Vreeswijk, een initiatief van Dorpshuis Vreeswijk, wil bijdragen aan een fit en vitaal Vreeswijk. Door activiteiten te organiseren die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Gezond leven: je eigen keuze!
Niet iedereen is een sporter van nature. Als je bent opgegroeid met sporten en bewegen, heb je al een heel beweegkapitaal opgebouwd. Daar kun je uit putten voor de rest van je leven. Voor anderen is het niet altijd gemakkelijk om voldoende te bewegen, gezond te eten, niet te roken en niet te veel alcohol te drinken. Om ons heen zijn er heel veel verleidingen: beeldschermen, snackbars, cafés, etc. En als we het druk hebben of stress ervaren, dan is het nog lastiger om de discipline op te brengen om voldoende te bewegen en gezond te eten. Gezond leven is een keuze, die je alleen zelf kunt maken.

Wat doet de werkgroep Vitaal Vreeswijk?
We zijn met een kleine groep vrijwilligers in 2021 begonnen. Door de samenwerking te zoeken met andere partners, die zich inzetten voor de gezondheid van inwoners van Nieuwegein, proberen we te groeien. Denk aan de gemeente, Sport ID, de bibliotheek, Movactor, gezondheidscentrum Hoog Zandveld en huisartsenpraktijk Vreeswijk, de apotheek, fysiotherapie, het ROC, sportverenigingen en sportscholen.

Activiteiten in 2022
We doen in 2022 voor de 2e keer mee aan de Nationale Sportweek met activiteiten in het Dorpshuis. We doen in oktober 2022 mee aan Stoptober. We zijn uitgiftepunt voor de Odintassen met biologische groente en fruit. We hebben een gespreksgroep voor ouderen over zingeving georganiseerd (elke laatste maandag van de maand). Met studenten van het ROC onderzoeken we de mogelijkheid om kinderactiviteiten te organiseren in Nieuw Vreeswijk.

We sluiten ons aan bij het programma 2Diabeat, dat landelijk probeert om te voorkomen dat mensen suikerziekte krijgen (diabetes type II).

Meer weten?
Wil je meer weten: stuur een mail naar vitaal@fortvreeswijk.nl. We sturen je binnen 5 werkdagen een bericht terug.