't Laantje

‘t Laantje is een oude balkenloods, gelegen aan de lek. Dit gebouw is, net als het Dorpshuis, in beheer van het bestuur van Fort Vreeswijk.

Historie ‘t Laantje
Van oudsher was deze voormalige balkenloods op de Lekdijk dé ontmoetingsplek voor de Vreeswijker. Met name (oud-)schippers kwamen er vaak bijeen om het scheepsverkeer te volgen, mensen te ontmoeten en nieuwtjes uit te wisselen. Het hielp dat op die plek ook de peilschaal stond en dat er een aanlegsteiger was. Als balkenloods verloor het gebouwtje haar betekenis.

Huidige functie
Een groep bewoners gebruikt ‘t Laantje voor dagelijkse bijeenkomsten aan het water met de mogelijkheid tot het leggen van een kaartje, het drinken van koffie en thee en het gezamenlijk bijpraten en nieuwtjes uitwisselen. Er is een krant aanwezig. Voor veel bewoners is het dé manier om dagelijks onder de mensen te komen, sociale contacten te onderhouden en zo nodig de eenzaamheid te ontvluchten. ’t Laantje draait volledig op vrijwilligers. Het is binnen de stichting Fort Vreeswijk een van de vele burgeractiviteiten. Iedereen is welkom om aan te sluiten, je kunt gewoon langskomen.

Te huur
‘t Laantje is te huur op het moment dat het niet voor de dagelijkse bijeenkomsten in gebruik is. Heb je interesse om het te huren? Hier vind je meer informatie.