Soep & Cultuur: Optreden Magical McCartney Tour

  • Zondag 25 februari | 16.00-17.00 uur
  • Entree kost € 2,-
  • Geniet voor € 2,50 euro van een kop huisgemaakte soep
  • Aanmelden hoeft niet, je kan gewoon langskomen

Soep & Cultuur - Magical McCartney Tour

Peter Elbertse (zang, piano), Ad Elbertse (teksten, zang) en Barend Lapperre (zang) duiken in het uitgebreide oeuvre van Paul McCartney. Samen brengen ze bekende, maar ook verrassende onbekende songs uit alle fases van de carrière van deze levende legende: van zijn allereerste composities en zijn legendarische decennium bij The Beatles, tot Paul McCartney and Wings, zijn soloplaten en het heden.

UItleg
Naast zang van dit trio en begeleidende pianomuziek van Peter, geeft Ad meer informatie over de achtergronden van de songs, geïnspireerd op bijbehorende teksten uit de 2-delige biografie ‘Lyrics’ van de inmiddels 81-jarige ‘Sir’.

In dit fenomenale boek brengt Paul McCartney zijn leven en werk tot leven door de lens van 145 songteksten. Van zijn allereerste composities en zijn legendarische decennium bij The Beatles tot het heden. Paul deelt definitieve versies van al zijn teksten, beschrijft de omstandigheden waaronder ze geschreven zijn en de mensen en plekken die ter inspiratie dienden.

“De songs brengen herinneringen boven aan het ontstaan van de liedjes, maar ook aan belangrijke gebeurtenissen in die tijd. […] Door de omvang en gedetailleerdheid komt De Lyrics het dichtst in de buurt van een autobiografie van een Beatle.”, aldus OOR.

Soep & Cultuur
Elke laatste zondag van de maand (16.00-17.00 uur) organiseren we Soep & Cultuur. We starten de middag met een voorstelling, en sluiten de middag af met een kop huisgemaakte soep.