Hulp bij aanvraag gratis OV

Hulp bij aanvraag gratis OV voor inwoners met AOW

Inwoners van de provincie Utrecht die de AOW-leeftijd hebben, kunnen in aanmerking komen voor een gratis OV-abonnement. Dit is een proef die door de Provincie Utrecht wordt aangeboden. De proef loopt tot december 2023. Wij helpen waar nodig inwoners met het doen van een aanvraag voor dit gratis abonnement.

Op www.gratisreizenouderen.nl vind je alle informatie over de proef. Er wordt o.a. goed uitgelegd wat het abonnement inhoudt, en waar en wanneer het geldig is.

Voorwaarden

Wie gratis wil kunnen reizen moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent 66 jaar of ouder
  • Je woont in de provincie Utrecht
  • Je hebt niet meer dan 17.700 euro per jaar te besteden.

Om het OV-abonnement aan te kunnen vragen moet je een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kunnen laten zien, zodat kan worden gecontroleerd of je aan de voorwaarden voldoet. Ook moet je een persoonlijke OV-chipkaart hebben, omdat het abonnement daar op wordt gezet.

Een aanvraag doen

Op www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis abonnement worden aangevraagd. Daar wordt het aanvragen stapsgewijs uitgelegd. Wie hulp nodig heeft bij de aanvraag, of geen internet heeft, kan in Nieuwegein langsgaan bij bibliotheek De Tweede Verdieping.

Dorpshuis helpt ook bij aanvraag doen

Ook wij helpen graag als je er zelf niet uitkomt. Onze vrijwilliger Henk Bleeker is elke woensdag van 10.00-12.00 uur aanwezig in het Dorpshuis om je te helpen met de aanvraag. Om dat goed te kunnen doen is het belangrijk dat je de inkomstenverklaring en je persoonlijke OV-chipkaart meeneemt als je langskomt. Vooraf aanmelden hoeft niet.