Biologisch eten

Biologische groente en fruit

Biologisch eten is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Veel mensen kiezen ervoor. Sinds ruim een jaar kunnen in het Dorpshuis biologische groente- en fruittassen worden afgehaald. Biologische groenten en fruit worden geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is goed voor jezelf, maar ook voor de natuur.

We werken samen met Odin, die de tassen levert. Odin koopt rechtstreeks in bij biologische boeren en tuinders in Nederland of in het buitenland. Bij noodzakelijk vervoer van groente en fruit wordt de meest duurzame manier gekozen. Ook wordt zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt.

Hoe het werkt

Op woensdagmiddag kunnen de groente-/fruittassen worden afgehaald in het Dorpshuis. Dan kun je direct een bestelling voor de week erop doen. Je kan elke week zelf kiezen welk soort tas je bestelt. Komt de woensdagmiddag slecht uit voor je, dan is het mogelijk een andere afspraak te maken. De tassen worden wel altijd op woensdag geleverd, dus wil je verse producten dan is het handig om de tas op woensdag of eventueel op donderdag op te halen. Alle informatie over de tassen, waarvan de inhoud wekelijks varieert, vind je op www.odin.nl. Afhankelijk van de grootte van het pakket betaal je tussen de 9 en 16,25 euro per week.

Met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen maak je ook een keuze. En bepaal je mee hoe de wereld er in de toekomst uitziet. Biologische groenten kun je natuurlijk ook kopen bij de supermarkt bij jou in de buurt. Een aantal supermarkten heeft al een ruimere sortering aan biologische producten. Met de tassen van Odin word je elke week verrast met bijzondere groenten en heerlijk fruit.

Tevreden afnemers

De huidige gebruikers van de groente-/fruittassen zijn blij dat we deze service aanbieden. Ze zeggen vaak dat producten extra veel smaak hebben. Ook wordt het gewaardeerd dat je met soms wat minder onbekende groenten nieuwe recepten kan uitproberen. Op internet zijn voldoende recepten te vinden die als inspiratie kunnen dienen.

Meedoen?

Wil je meer weten, of ook een pakket afnemen? Neem dan contact met ons op via info@fortvreeswijk.nl of 06 21664918.